fredag 2. april 2010

Fantastiske påske muffins!


Denne oppskriften er fantastisk og alltid like populær hos store og små kake elskere.
Det er kun fantasien som bestemmer hvordan påske dekoren skal være, se noen av de utrolig søte bildene under oppskriften.

Muffins:

225 g hvetmel

50 g kakaopulver

1 ss bakepulver

1/8 ts salt

120 g brunt mykt sukker

2 middels store egg

2 1/2 dl matfløte

6ss solsikke olje eller 100 g smeltet smør

85 g mørk kokesjokolade

Dette gir ca 12 stk fantastiske muffins


Glasur:
85 g mykt smør
175 g melis
1 ss melk
Tilsett kakao etter ønsket brunfarge på glassuren.
250 g minisjokolade egg med sukkerglasur til pynt.


Slik lager du muffinsene:

Forvarm ovnen til 200 grader. Sikt mel, bakepulver, kakaopulver og salt ned i en stor bakebolle. Rør inn sukkeret.

Visp eggene lett sammen i en stor bolle. Visp inn fløte og olje. Lag en fordypning midt i de tørre ingrediensene, og hell den sammenvispede væsken oppi. Rør forsiktig sammen til en glatt røre.Ikke rør for mye.

Bryt sjokoladen i 12 jevnt store biter. Fordel halvparten av muffinsrøren i muffinsformene. Legg en sjokoladebit midt i hver muffinsform og fordel resten av røren over. Stek muffinsene i ovnen i ca 20 minutter, til de er godt hevet og faste og ta på.

La muffinsene hvile til de er helt avkjølte, deretter tar du glasuren i en kremsprøyte med vidt stjernesprut.Sprøyt en ring rundt toppen av hver muffins for å danne et "rede".Legg sjokolade eggene midt i rede til pynt.

Slik lager du glasuren:

Ha smør i en stor bolle, og pisk det luftig med en håndmikser. Sikt melise,og pisk det glatt. Pisk deretter inn melken og tilsett ønsket menge av kakao for ønsket brunfarge.




Ingen kommentarer: